Logo tiskové zprávy

Česká Unie Sportu
Zátopkova 100/2
160 17 Praha 6 - Břevnov, PO BOX 40

Zpráva ze zasedání VV ČUS
16. června

 

Výkonný výbor se sešel v Praze na poslední schůzi před letními prázdninami. V aktuální informaci předseda Miroslav Jansta informoval členy výboru o situaci, která souvisí s nástupem nové ministryně školství, a komentoval snahu ČUS dál systematicky a jednotně postupovat v přípravě koncepce státní podpory sportu a zákona o sportu. Apeloval na jednotu sportovního prostředí směrem k politikům, informoval o společném postupu s Českým olympijským výborem ohledně podpory sportu, především v rovině podpory TJ, SK - bude nutné opětovně uskutečnit společně s Českým olympijským výborem nová jednání a vysvětlování s novou ministryní školství Kateřinou Valachovou.

 

Členové Výkonného výboru ČUS se zabývali problematikou administrace dotací MŠMT, a to jak programu III, tak programu IV Provoz a údržba. Podmínky pro čerpání dotací pro rok 2015 MŠMT upravilo v Rozhodnutí a účelovém určení tak, že vznikají nejasnosti výkladu. Proto  se ČUS rozhodla učinit  kroky k vyjasnění výkladu, aby v budoucnu při kontrolách Finančního úřadu nedošlo k případným sankcím, a ve spolupráci s daňovým poradcem se obrátila na kompetentní instituce se žádostí o vydání jasného stanoviska.

 

Zástupci VV ČUS schválili pověření pro zástupce ČUS k výkonu akcionářských práv na valné hromadě Nakladatelství O Praha, a.s. a spolku i obchodní společnosti Asociace horských středisek ČR.

 

VV ČUS  vzal na vědomí materiály o postupu přeprogramování Informačního systému České unie sportu a schválil návrh na rozdělení finančních příspěvků organizátorům akcí ČUS Sportuj s námi  za druhé čtvrtletí 2015.

 

Výkonný výbor schválil  návrhy na udělení vyznamenání ČUS podle podaných návrhů ze strany sdružených subjektů.

Lenka Angelika Tichá - tisková mluvčí
+420 602 231 674
ticha@cuscz.cz
Mediální partneři ČUS

Denik.cz Rozhlas.cz iSport.cz CeskaTelevize.cz

MenuX